28.1.2012

Namnam!

Hahaa! Sain tänään aikaiseksi oman reseptin! No, vaiheet eivät ehkä ole kokonaan omasta päästä temmattuja vaan sovellettuja, mutta ajattelin silti jakaa tämän fantastisen saavutuksen.


Japanilaistyylinen kanawokki








Tarvitaan:

  • 2 kanankoipea
  • parsakaalia
  • 2 porkkanaa
  • (puna)sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • noin ¼ kiinankaalta
  • (tölkkiherkkusieniä)
  • öljyä
  • tilkka soijaa

Kastike:

  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl vodkaa
  • ½ rkl riisiviinietikkaa tai muuta etikkaa
  • noin 2 tl sambal oelek chilitahnaa
  • 2 tl sokeria tai 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • hyvä tujaus raastettua inkivääriä

  1. Kanankoivet keitetään kattilassa kypsiksi. Tässä ei mene kovin kauan, ehkä 15 minuuttia. Kypsyys kannattaa lopuksi tarkistaa.
  2. Koipien kiehuessa, tehdään kastike maustumaan. Kaikki ainekset vain astiaan.
  3. Kasvikset pilkotaan oman maun mukaan sopiviksi paloiksi.
  4. Kun kana on kypsää, lihat revitään irti luista ja pienitään repimällä sopiviksi suupaloiksi. Kastike lisätään lihoihin ja annetaan maustua sillä aikaa, kun kasviksia paistetaan.
  5. Sipulit kuullotetaan öljyssä pannulla. Muut kasvikset lisätään pannulle ja paistetaan al dente. Mukaan voi lisätä välissä öljyä ja soijaa, jos tuntuu, että pannu on liian kuiva.
  6. Kun kasvikset sopivia, heitetään mukaan kana kastikkeineen. Paistetaan kunnes kana mukavasti lämmennyt ja kastike maustanut kasvikset, eli ei kovin kauan, ettei kana mene kumiseksi.


Huomio! Kanankoivet voi korvata myös rintaleikkeillä tms. Samoin vodkan voi korvata riisiviinillä tai sherryllä. Chilitahnan sijaan voi käyttää kuivattuja tai tuoreita chilejä oman maun mukaan. Jos ei pidä seesamin mausta, voi seesamöljyn jättää pois.

Ei kommentteja: