12.3.2010

Hola!

Palasimme tänään viiden aikaan Suomeen ja jokunen tunti sitten pääsimme kotiin asti! Oli aika rankka reissu siinä mielessä, että lähdimme Madeiralta Funchalista puoli kahdeksalta illalla paikallista aikaa. Siellä ollaan kaksi tuntia meitä jäljessä, siksi olimme niin myöhään (eli aikaisin) Suomessa. Olimme siis Garajau nimisellä paikkakunnalla noin kahdeksan kilometrin päässä Madeiran pääkaupungista Funchalista. Ilmat olivat ihan suosiolliset, vaikka yhtenä päivänä satoikin. Janne vietteli yhden yön oksennellen ja kuumeili jonkin verran kahtena seuraavana päivänä. Ties minkä pöpön hän sieltä onnistui löytämään :D.

Mutavyörystä 2-3 viikkoa sitten näkyi enää suhteellisen vähän merkkejä pääkaupungissa, mutta pahemmilla alueille kaupungin ulkopuolella oli pahempia vaurioita, kuten kadonneita siltoja ja olemattomiin pyyhkiytyneiden talojen raunioita. Uudelleen rakentaminen oli vielä täydellä teholla päällä.

Tässä muutamia kuvia reissulta.



Image and video hosting by TinyPic
Tässä ainoita julkaisukelpoisia kuvia minusta koko matkalta. Kamera inhoaa naamaani. Tässä esiteltynä matkustusvaatteeni. Olemme Lissabonin lentokentällä ja pohdimme lähdemmekö piipahtamaan keskustassa. Meillä oli vaihtoaikaa noin kahdeksan tuntia. Lähdimme sitten lopulta.



Image and video hosting by TinyPic
Jannen ottama kuva koneesta.



Image and video hosting by TinyPic
Näkymiä Garajausta Funchaliin päin.




Image and  video hosting by TinyPic
Minä ja meri.




Image and video hosting by TinyPic
Ja meri yksinään. Hiekka on mustaa, sillä Maderia on vulkaaninen saari.


Image and video hosting by TinyPic
Paikallinen symppis setä puistossa.





Image and video hosting by TinyPic
Buddha istuu tyynenä puutarhassa vuorilla Montessa, vaikka takana on maanvyörymä ja muuristakin suurin osa lähtenyt kävelemään.




Image and video hosting by TinyPic
Jansku viimeisenä päivänä viimeisellä ehtoollisella ennen lähtöä. Viimeinen päivä olikin tehokkaasti käytetty: ehdimme käydä aamulla parin tunnin levada-vaelluksella, käydä uimassa, ottaa torkut, pelata pingistä ja käydä syömässä.

Palaillaan! Yritän rentoutua näin lomani jälkeen ;D.

Ei kommentteja: